Het Wetboek

1. Vrijheid van meningsuiting

Het is voor iedereen toegestaan een eigen mening te hebben en deze te mogen uiten. Met uitzondering van op een volgende wetten en uitzonderingen. 

2. Vrijheid in gebruik van voertuigen

Het is voor iedereen toegestaan om voertuigen te plaatsen. Voor sommige voertuigen gelden enkel wel regels met het plaatsen hiervan. Zo is een helicopter toegestaan overal te plaatsen mits diegene niet probeert te ontkomen aan justitie of andere situaties waarin aandacht is vereist. Na 7 dagen worden de voertuigen in beslag genomen.

3. Eigen terrein

In de server gelden sommige gebieden als eigen terrein. Het is niet toegestaan om deze gebieden te betreden zonder hiervoor toestemming te hebben. Dit kan worden gezien als huisvredebreuk en wordt hierom bestraft. Er wordt in alle gevallen eerst verwezen het gebied te verlaten. Pas bij nadere verrichtingen kunnen er boetes worden opgelegd. Bij het dragen van een straatverbod gelden deze maatregel bovenop deze maatregelen.

4. Huiszoekingen

Huiszoekingen zijn enkel en alleen geldig bij een akkoord van een korpschef. Dit is in alle steden toegestaan bij een opkomst van minimaal 4 agenten in extra gepanserde kleding. In deathfield is echter extra toestemming nodig van Jeffrey, en wordt alleen geaccepteerd in heftige gevallen. Bij deze heftige gevallen kun je denken aan non-rp situaties waarvan iedereen wel kan begrijpen dat dit niet de bedoeling is. Als de verdachte in dit geval enkel een lid is van het gerrichte huis kunnen er eventueel nog terugvorderingen worden gegeven van enkele spullen. Het verstoppen van illegale spullen voor het ontduiken van ontneming kan tot een ban zorgen van 7 dagen.

5. Een aanhouding

Een aanhouding  mag gebeuren als een persoon wordt verdacht van een strafbaar feit. Een aanhouding mag enkel en alleen gebeuren als iemand stil staat of diegene al eerder is beschoten in de aanhouding. Het is bij een aanhouding verplicht te melden waarvoor degene is aangehouden. 

6.  Wapengebruik

Hij die een wapen onnodig in zijn of haar hand heeft kan worden opgepakt met een celfstraf tenhoogste van 2 uur en een boete van 15k.Wapengebruik in een andere gebieden dan Deathfield word gehandhaafd. Als je een wapenvergunning hebt zal deze worden ingenomen. Het eerste incident wordt de vergunning 1 week ingenomen. Bij een volgende keer wordt de vergunning 1 maand ingenomen. Als het daarna nog een keer voorkomt zal de wapenvergunning permanent worden ingenomen. Het is na de derde keer niet meer mogelijk op een nieuwe wapenvergunning te krijgen.

7. Deathfield

Voor de blauwe lijn gelden de gewone regels dus kun je aangehouden worden. Na de blauwe lijn mag een ambtenaar in functie niet handhaven. Daar gelden verder geen regels. Wel mag er bewijs worden gebruikt die voor de blauwe lijn is gemaakt. Dit houdt dus in dat als er een illegale activiteit achter de lijn gebeurd maar het bewijs is van iemand die voor de blauwe lijn staat dit gewoon meeteld.

8. Scammen

Als u gescamt wordt boven de 5 miljoen KAN het een staffzaak worden. Alles daaronder wordt opgelost door de politie.  

9. Bedreigen

Hij of zij die iemand strafbaar bedreigd kan worden opgepakt en een geldboete krijgen. Hoe lang de celstraf is en hoe hoog de boete ligt aan de inhoud van de bedreiging Strafbaar bedreigen houd in: Ik maak je dood. etc. Daar in tegen zijn er ook niet strafbare bedreigingen: Ik weet waar je woont etc.

10. Beledigen

Het beledigen van een ambtenaar in functie is niet toegestaan. Hierop kunt u opgepakt worden.